Om mig

 

Jag heter Emmy Petersson, är 28 år gammal och bor i Uppsala. Till vardags är jag civilingenjörsstudent, och kvällarna (och en hel del av föreläsningarna) ägnas åt stickning och annat hantverk. Jag gillar hantverk, och har alltid gjort. När jag var liten virkade jag små dockor och kläder till dem, och i skolan var syslöjden mitt favoritämne. När jag efter gymnasiet gick på folkhögskola i  två år vaknad intresset för stickning på allvar. Folkhögskoleutbildningen hade ingenting med textil att göra utan var inriktad på musik, men det var en kreativ miljö och jag satt nere i soffan i tv-rummet om kvällarna och stickade min första tröja. Sen dess har stickningen varit en stor del i mitt liv.

Efterhand så vaknade även intresset för själva materialet jag stickade med och viljan att göra mitt eget garn. Sommaren 2006 skaffade jag mig ett par böcker om att spinna, som jag lusläste från pärm till pärm. Sedan övertalade jag min far att tillverka en slända åt mig, och med den lärde jag mig att åstadkomma garn. Och på den vägen är det. Sländorna har blivit fler och fler och har även fått sällskap av en spinnrock och massa ull. Det är få saker som är så tillfredsställande som att sticka något av sitt eget handspunna garn, och att använda ett plagg som man har skapat från grunden.

2011 började jag även designa egna mönster. Design är för mig den perfekta kombinationen mellan kreativitet, stickning och att vara ingenjör. Du hittar mina mönster under fliken ”Design” ovan.

Bloggar har lärt mig mycket och gett mig mycket inspiration i mitt hantverkande. I den här bloggen skriver jag om stickning, spånad och emellanåt annat textilt hantverk som jag håller på med, både som egen dokumentation och i förhoppning att inspirera andra.

/Emmy

Vill du komma i kontakt med mig? Skicka ett brev till emmy@woolbox.se eller lämna en kommentar på bloggen.

 Inlägg av kl 11:21

Tyvärr, det är nu stängt för kommentarer här.