sep 102008
 

Efter insikten av hur många stickprojekt jag har på gång har jag börjat rensa lite i den högen.
Först så har jag stickat färdigt min Baby Surprise Jacket. Jag är verkligen förtjust i mönstret. Man stickar och stickar på något oformligt stycket. Sen viker man lite och vips så har man en söt bebiskofta. Och det var ett perfekt mönster till mitt garn tycker jag. Väldigt nöjd med resultatet blev jag. Fast den är liten. Väldigt liten. Undrar om det finns så små bebisar.


Mönster: Elizabeth Zimmermann’s Baby Surprise jacket, Spun Out #1
Garn: Handspunnet av Spinspirations månadsklubb juni, corriedale i färgen ”glad”. Tretrådigt, kjedjetvinnat. Det gick åt ca 50 gram och 200 meter.
Stickor: 3mm

Därutöver har jag rensat bort ytterligare fyra projekt ur högen. På enklast tänkbara vis, genom att repa upp. Framför allt har jag repat upp min ”lurv-tröja”. Må denna hemska skapelse försvinna in i glömskan. Garnet ska jag skänka till min mors dagisbarn. Hoppas de får större glädje av det.
Sen har jag repat upp samtliga strumpor i högen. Jag gillar inte att sticka strumpor, och stickning ska vara roligt. Men det tog emot att repa upp Bayerische socks. De är nog de vackraste strumpor jag vet. Egentligen.
Så nu är det bara tio projekt kvar i högen. Det är ju nästan ingenting alls…

Men nu blir det nog en liten paus i UFO-stickandet. Jag har nämligen just hämtat ett stort paket som jag lär kunna sysselsätta mig med en god stund. Molly tycker att det är mins lika roligt som jag tycker och hjälper mig att packa upp.

  6 kommentarer till “Upprensning”

 1. Koftan är underbar! Paketet gör mig helt och hållet grön, jag vill också! Åhhhhhh så fantastiskt roligt för dig! Ser fram emot mer bilder både på paketinnehållet och det som kommer ur den!

 2. Koftan är helt fantastisk! De färgerna gör att man blir riktigt upplyft här i ett gråkallt Göteborg!

 3. Om det inte skulle finnas nog små bebisar för koftan så växer ju bebisarna upp och får dockor och nallar!

 4. Hur går det med din vackra spinnrock, är det roligt? Jag är så nyfiken att jag går i taket att få höra vad du tycker!

 5. Så fina foton du tar av dina (likaså fina) projekt!
  Så befriande att läsa om dina upprepningar! Vad skönt att slippa tyngden av gamla projekt som vilar men ändå insisterar på någon sorts uppmärksamhet… stökar till i huvudet gör de!
  Jag har liksom du repat upp färdigstickade fast icke-ihopsydda tröjor…
  Och kände jag igen dina spetsfunderingar. Slutresultatet blir så lätt ”spetsigt”… tråktantigt liksom. Den enda sjal jag veeerkligen gillat är MUIR från knitty.com… och den wow! Men där har jag gjort misstaget att köpa dubbelt garn — som om det någonsin är kul att göra om samma projekt! Idiot är jag.

 6. Klart att det finns så små bebisar. Mina vägde ca 2 kilo o var 42 cm korta. Då hade jag verkligen velat ha din fina kofta som pigga upp oss o säkert värmt oss en hel del. Den är urläcker!

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)