sep 242010
 

Dt blev en tur tillbaka till Färghäxan i veckan för att göra värdigt det vi påbörjade i helgen.

Dra på, solva, skeda, knyta fram och allt vad det nu hette, men efter en väldans massa moment är nu mina vävstol redo för att vävas på. En varp avsedda att bli tre halsdukar är det.

Jag har naturligtvis redan börjat. Lite knöligt att väva är det. Mina solv är tydligen alldeles för långa så saker och ting trasslar en del. Det blev dock mycket bättre efter Färghäxans tips om att hänga upp skaftkäpparna i resårband. Jag skall dock se till att införskaffa solv i rätt längd till nästa väv.
Resultatet av mina första stapplande försöka att väva är dock inte riktigt vad jag tänkt mig. Det blir en pansarhalsduk. Tätt och stadigt. och efter lite beräkningar har insett att inslaget jag hade tänkt skulle räcka till två halsdukar med nöd och näppe kommer räcka till en. Jag gissar att jag slår lite för hårt… Kvaliteten får mig att tänka på ett härligt stadigt tyg till en kappa. Inte något jag vill ha runt halsen, men det ger mig idéer om att sätta upp en ny väv och väva just tyg till en fin höstkappa. Man kan ju alltid drömma.
Just nu funderar jag i alla fall på att revidera planen på tre halsdukar till att göra två halsdukar och använda fösta biten av varpen till att bara prova mig fram till hur jag vill ha det. Lära mig att få det lagom tätt, och att inte dra ihop kanterna på väven till exempel. 

  En kommentar till “Jag väver!”

  1. Mmm, det ser väldigt tätt ut.
    Du ska inte slå, bara fösa ihop!

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)