jul 222011
 

För några år sen, 2006 tror jag att det var, vaknade mitt intresse för att börja spinna på allvar. Det var då jag tvingade pappa att göra mig en slända, och jag gjorde mina första stapplande försök att åstadkomma garn. Jag började med en tråkig, grå ull som jag hittat i en hemslöjdsaffär, och som nog hade lämpat sig bättre för tovning. Jag var i alla fall lycklig när jag åstadkom mitt allra första garn.

Idag när jag satt och bläddrade bland gamla dokument på datorn hittade jag dock bevis på att intresset för garn och spinning har funnits med ett tag även om det inte omsattes i praktik förrän 2006. Jag hittade nämligen det här.

Det är ett skolarbete jag skrev när jag gick i åttonde klass, med en beskrivning av slända, långrock och spinnrock och moderna spinnmaskiner. Det gäller att välja sitt ämne väl 🙂 Och det var riktigt roligt att läsa nu. Vill ni läsa så finns det här. (Döm mig inte för hårt bara. Tänk på att jag skrev det på högstadiet.)

  3 kommentarer till “Det ska böjas i tid…”

  1. Det där var väl väldans bra för en 14-åring!
    Mycket bra information i det dokumentet…

  2. Mitt exarbete i gymnasiet började nästan med samma ord som ditt arbete. Fast jag skrev om knopar, inte spinnredskap. Det är faktiskt rätt intressant, det där med fibrer. Så jäkla mycket man kan göra med hjälp av dem!

  3. Häftigt!

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)