aug 132011
 

Min ambition att rensa upp bland gamla projekt går framåt. På stickfronten är det så gott som klart, och jag har övergått till mina gamla spinnprojekt. Senast färdiga är 200 gram merino. Merino är på intet sätt någon favoritfiber att spinna. Jag tycker att merino känns ganska tråkigt och dött. Dessutom noppar gärna det färdiga resultatet, om man inte spinner och tvinnar ganska hårt. Men hursomhelt, påbörjat projekt bör ju avlutas och här är resultatet.

Röd och grå merino

Röd och grå merino från Spinspiration
2-trådig
210 gram, 624 meter
WPI: ca 14
Spunnet på Majacraft Rose, Utväxling 1:12,7
 

Lite roligt är att härvorna blev precis lika stora. Det är på metern lika mycket garn i dem. Att ha en liten tråd att jämför med när man spinner hjälper helt klart för att hålla jämn tjocklek på garnet.

Jag påbörjade det här projektet för över ett år sedan, efter att jag hade varit på kurs i flerfärgsstickning. Tanken var att sticka en mössa i två färger, och den planen kvarstår. Frågan är bara vilket mönster det ska bli. Tills jag har kommit på det åker garnet in i garnskåpet, och jag kastar mig över nästa oavslutade projekt.

  4 kommentarer till “Mera spunnet”

  1. Åh, det röda är hur fint som helst! vill ha. vill göra.

  2. Jag är oxå aspirant på det röda !!! och jag tycker din kofta blev fin men känslan av plagget syns ju inte på bilden. Det ska ju vara bekvämt annars blir det lätt att man undviker den ……. du tror inte att den töjer sig lite ?

  3. Tack för kommentaren på min blogg! Nu hittade jag ju din trevliga blogg! Underbart garn du spunnit, här ska jag kika runt. 🙂

  4. Underbart med garn som man fått göra med själv =) Har inte vågat spinna ännu, men färga & de är mysigt. Hoppas du finner det rätta mönstret =)

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)