feb 202012
 

Så var årets syfestival över. Jag hade bestämt mig för att inte åka den här gången. Jag gör alltid av med för mycket pengar. Men så kunde jag inte låta bli i alla fall. Jag är egentligen ganska besviken på syfestivalen. Jag tycker att den blir sämre och sämre, och det har börjat vara en hel massa skräp som inte har med hantverk att göra för fem öre. Vad gör massagestolar,  sopborstar, och försäljning av klockor och batteribyte på en syfestival? Jag tycker också att syfestivalen borde handla om material och verktyg att tillverka sin egna saker och ställer mig lite frågande till alla försäljare av färdiga kläder och smycken, även om de i alla fall är bättre än de som bara säljer helt orelaterat krafs.

Men men, det finns väldigt mycket trevligt på syfestivalen också, och inte kom jag hem tomhänt den här gången heller…

Här är inköpen den här gången. 4 hg Kalinka lingarn i en ljuvlig rosaröd förg. Tanken är att de ska bli en kofta. Jag har förvisso fått för mig att det är jobbigt att sticka i lin, så jag får se om jag fixar det utan att bli galen. Men jag vill ha en linkofta! Jag köpte också lite fint bomullstyg som jag har tänkt att sy en blus av. Dags att damma av symaskinen och de inte allt för stora sykunskaperna alltså. Jag köpte även ett måttremsa att klistra fast på symaskinen, och ett måttband med centimeter på ena sidan och inch på den andra sidan. Det ska bli skönt att inte alltid behöva omvandla mått. Till sist köpte jag även lite moulinegarner åt min mor, i fantastiskt fina färger. Jag är nästan lite sugen på att behålla dem för mig själv.

  5 kommentarer till “Syfestivalen”

  1. Jag åkte inte i år. Var enormt sugen men hann inte plus att jag faktiskt inte behöver mer grejer än jag redan har… Men jag håller med dig i att allt det där andra inte har på syfestivalen att göra. Då blir det ju till slut som vilken trist marknad (stormarknad!) som helst och det vill man ju inte betala 120 spänn för att gå in på. Bland annat…

  2. men oj! var inte ens medveten om att det var syfestival . Huvudet fullt av andra saker, synd att jag missade men som du säger så sparade jag ju en slant 🙂 Alltid svårt att låta bli . Lingarnet ser fantastiskt ut !!!!

  3. Googlade på cascade yarn Stockholm och kom hit! Ramlade visst på en som delar min åsikt om syfestivalen. Jag blev så sur förra året när jag dök på dammsugarförsäljare och det ena med det andra runt varje hörn jag vände. Det är ju dock svårt att hålla sig därifrån för det är ju mkt bra med, och så är det ju alltid trevligt att se kreativa människor in action. Fin blogg!

  4. Åh, önskar att jag nått år skulle ha möjlighet att gå på syfestivalen!

    Ang. väskan så skulle jag säga att den hör till de kalla röda, alltså en mörkt röd med en del blått i. Mer blått än i det röda på Felix-ketchupflaskor eller de röda Margreteskålarna. Rätt lik barnens röda Jofa hjälm faktiskt….

  5. Kalinka är ett av mina absoluta favoritgarner, både att sticka med och att ha på mig. Som med alla flertrådiga lingarner, får man vara lite noga så att det inte delar på sig. Men det står jag lätt ut med, eftersom det är så ljuvligt. Håller just nu på att sticka disktrasor av rester från tröjor jag stickat i Kalinka och det blir också väldigt bra. Hoppas att du kommer att trivas med garnet!

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)