apr 142012
 

Idag har jag varit på kurs. Jag är fortfarande alldeles glad och bubblig. Jag gillar verkligen att gå kurs. Inte nödvändigtvis för det jag lär mig på kursen. Det kan jag i de flesta fall lära mig på egen hand. Men lyxen att sitta koncentrerat en hel dag och pilla med något jag tycker är roligt, i trevligt sällskap och med en bra kursledare. Det är lycka det.

Dagens kurs handlade om att sticka estniska roositud-mönster. Det är en enkel teknik där man gör fina mönster genom att väva in en tråd mellan maskorna i stickningen, och jag tycker att resultatet blir väldigt vackert. Och Heléne är en fantstiskt trevlig och engagerad lärare.

Jag hade naturligtvis kameran med mig, och lika naturligt blev den liggande i väskan hela dagen. Jag var ju upptagen med att sticka. Så några bilder på hur trevligt vi hade det blev det inte. Men här är i alla fall resutatet av samtliga kursdeltagares vedermödor under dagen.

Och så min i närbild. Enligt mönstret skall det bli en halvvante. Jag funderar dock starkt på att göra en hel vante av det istället. Jag har inte riktigt förstått storheten med halvvantar.

  6 kommentarer till “Kurs”

  1. Mycket snygga! Jag tycker också att du ska göra ”helvantar” av dem!

  2. En teknik jag aldrig hört talas om. Verkligen vackert!

  3. Oh så underbart vackra, det där måste jag också prova någon gång.

  4. Så jättefina!!! Jag tycker du ska göra helvantar, annars kanske de blir liggandes bara – jag har inte heller förstått det där med halvvantar riktigt…

  5. Så jättersöta och vilken fin blogg du har! Jag är också en stickerska så jag uppskattar mycket, all inspiration jag kan få.
    Hälsningar Margaret

  6. Skojigt var det!

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)