jul 172007
 

Nu är jag äntligen klar med första ledtråden på Mystery Stole. Det tar så här lång tid när man aldrig är hemma och har tid att sticka. Och nu bär det av igen. Ett par dagar på Öland blir det den här gången. Och Mystery Stole får inte följa med på resan. Har konstaterat att som resestickning är den inget vidare. Kräver för mycket koncentration och är för mycket pill med pärlor. Så nu kommer jag ännu mer efter.

Med på resan blir istället en tröja till ett litet barn i bekantskapskretsen som fyller ett år snart. En lite snällare stickning att ha med i bil och på båt 🙂

jun 282007
 

Jag har anmält mig till Mystery Stole 3. Det är ett projekt där man stickar en spetssjal som man från början inte vet hur den ser ut, och där man får nya instruktioner varje vecka. När projektet är slut har man en färdig sjal. Ska bli jätteroligt att vara med. Det bli min allra första mysteriestickning och jag ser spänt fram emot första ledtråden. Jag har tänkt att sticka i Grignascos merinosilke i en ljust grå färg och har gjort ett par provlappar. Har provat med stickor 2,5mm och 3mm och jag gillar utseendet på båda provlapparna, men eftersom garnet är tunnare än det rekommenderade väljer jag nog 3mm-stickorna tror jag, så att den inte blir allt för liten. Gillar i alla fall garnet väldigt mycket. Och jag tror att det kommer bli jättesnyggt med de vita pärlor jag också valt till projektet.
Imorgon smäller det. Då kommer första ledtråden. Ska bli så kul 🙂