jan 252007
 

Jag var på handarbetsträff på Flitiga Fingrar i Oskarshamn härom kvällen. Jättetrevligt. Är så roligt att någon gång ibland få ägna sig åt sitt pyssel tillsammans med likasinnade. Och det finns träffar att gå på även i lilla Oskarshamn. Jag är så glad. Ägnade större delen av kvällen åt att spinna. Har gett mig på den blå corriedale-ullen som jag fick i julklapp och det blir ett väldigt härligt, mjukt garn av det. Bilder kommer någon dag när jag orkar fotografera. Fick även bläddra lite i boken ”Victorian Lace Today”. Vilken fantastisk bok. Den vill jag verkligen ha! Den hamnar högt upp på önskelistan…

Sen har jag ju alldeles glömt bort att visa er mina baudelaire-strumpor som ju faktiskt blev alldeles färdiga i julhelgen. Jag är rätt så nöjd. De är lite tigtha, men med lite våld så går de på foten, och väl där så sitter de riktigt bra. Och vem vet. Rätt vad det är så kanske jag till och med lär mig att kontrollera stickfastheten, så att det jag stickar faktiskt får den tänkta storleken 🙂

nov 182006
 

Första baudelaire-strumpan är färdig och den andra är en god bit påväg. Är jättenöjd såhär långt. Den är rysligt svår att få över vristen, men väl på sitter den fantastiskt bra. Fast den ser ju lite konstig ut på bilden. Förstår inte att det ska vara så svårt att fotografera sina egna fötter. Hur gör alla ni andra som har så finna bilder på era bloggar?

Har just insett hur otroligt lite tid det är kvar till jul, och hur lite jag har jobbat med mina julklappsstickningar, så resten av Baudelaire lär få vänta tills efter jul. Hade ju tänkt göra så många projekt till julklappar, men med tanke på den lilla tid som återstår för jag nog skära ner på det rejält. Vad det blir får ni inte se förrän senare, om utifall någon av de som skall få dem skulle råka läsa här.

okt 212006
 

Så har jag ägnat ett par timmar åt att försöka få bloggen att se ut som jag vill. Det är lite svårt, med tanke på att jag inte riktigt vet vad det är jag vill. Så det kommer nog att ändras mer efter hand, när jag förhoppningsvis kommer på vad jag tycker. Hoppas att jag kan lyckas få in ett fotoalbum också vad det lider.

Men, men. Det var tänkt att den här bloggen skulle handla om stickning och annat handarbete. Det har inte blivit så mycket av den varan de senaste dagarna. Jag är mitt uppe i att skriva hemtenta och att försöka flyttpacka. Vet knappt var jag har garn och stickor. Men lite på kvällarna försöker jag hinna med i alla fall. Har börjat med sockorna Baudelaire från Knitty. Jätteläckra sockor. Och än så länge verkar de sitta fantastiskt bra. Kul också att sticka från tån och upp. Det har jag aldrig provat förut.