jun 122007
 
Stickning i stadsparken i Oskarshamn. Bilden är hämtad ur Oskarshamns-Tidningen.

World Wide Knit In Public Day inföll i lördags. Här i Oskarshamn var vi ett tiotal som träffades stadsparken och stickade i ett par timmar. En skön dag i skuggan under träden blev det. En och annan kom förbi och tittade på vad vi höll på med och båda lokaltidningarna var där och gjorde reportage. På det stora hela en mycket lyckad dag.

Byltet jag har i knät är ett gammalt UFO jag hittade i ett hörn och som jag nu tänkte äntligen ska bli färdig. Det är en sjal stickad i Vivaldi och ett mönster från Garnstudio. Egentligen är jag inte längre så förtjust i varken garnet eller mönstret, men det vore ändå skönt att få den färdig, och kalla den FO istället för UFO. Och jag kan väl alltid hitta någon som vill ha den 🙂

Annars har jag på sistone stickat på min tröja från Solkustens spinnverkstad. Och tro det eller ej, men nu är den klar! Jag blev väldigt nöjd med resultatet. Raglanskärning sitter väldigt bra på mig och det här kan nog bli en favorittröja i vinter. Men fler blir det inte, för det är en av de tråkigaste stickningar jag gjort.

  3 kommentarer till “WWKIPD”

 1. Oj! Fick du vara med i tidningen också. Grattis.

 2. Ja, ribbstickning är ju sällan kul, men tröjan blev verkligen jättefin!

 3. Om någon vill hänga på oss i Stockholm i år, se:

  WWKIP 12 juni 2010 – SWEDEN
  Place: Humlegården Stockholm, Sweden!
  Time: 12:00-16:00 Hrs
  Bring knitting, something (blanket or chair) to sit on, picnic if you desire, all your knitting friends and a happy face!

  http://www.facebook.com/event.php?eid=125592384124216&index=1

  World Wide Knit in Public Day was started in 2005 by Danielle Landes and takes place on the second Saturday of June each year. It began as a way for knitters to come together and enjoy each others company.
  Knit in Public Day is unique, in that it's the largest knitter run event in the world. Each local event is put together by a volunteer or a group of volunteers. They each organize an event because they want to, not because they have to. They bring their own fresh ideas into planning where the event should be held, and what people would like to do.
  In the past some people have used this event as a means to show the general public that ‘not only grannies knit!’. Knit in Public Day is really about showing the general public that knitting can be a community activity in a very distinct way. In some places there are many different knitting groups that never interact with each other, on Knit in Public Day they come together in one place, making them hard to miss.

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)