jan 132009
 

Årets första projekt, en mössa, är färdigt! Det har den faktiskt varit färdigt i en hel vecka eller så, och jag har redan bloggat om den annorstädes. Men eftersom jag är så nöjd med resultatet tänkte jag att jag vill visa upp den här också. Det var en snabb stickning gjord på ett par kvällar bara. Pappa fick välja mönster och så stickade jag. Och så här fin blev han! 

Mönster: Armando Hat (ravelry)
Garn: Handspunnet. BFL i färgen Östersjön från Spinspirations månadsklubb november 2008. 3-trådigt.

Stickor: 5,5mm
Annars har jag på sistone stickat rätt så troget på mitt evighetsprojekt, Pi-filten. Jag har just gjort sista ökningsvarvet och nu har jag det näst intill oändliga 1150 maskor på stickan. Det tar lång tid att sticka ett varv nu. Det är inte så lätt att visa upp den här. Den är mest ett stort bylte. Men Molly visar snällt hur skönt det är att ligga i den medan matte stickar. Tyvärr är hon lite väl hjälpsam ibland, och Plötu lopi är lite för ömtåligt för katthjälp. 
Och så har jag fått en utmärkelse. Tack snälla Teskedsmamman för den.  

”Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!”

Jag skickar utmärkelsen vidare till tre av de bloggar som inspirerar mig allra mest. UlltopiaGarntrollet och Stickfrossa.

  5 kommentarer till “Årets första FO”

 1. Tusen tack för fin utmärkelse och härliga ord på min blogg! Jag vet inte ännu vad jag ska ha för spinnrock. Innan jag får köpa en ska jag få gjort några trista saker jag inte har orkat ta tag i, inga märkvärdigheter, bara tråkigt. Muta sig själv…
  Kollar på en kromski sonata och ska prova Majacraft på Stickfest i väst på Grötö. Spännande för jag kan ju ingenting om detta, bara vet att jag kommer att älska det!
  Tack igen för utmärkelse och min kamera är inget särskilt speciellt alls, försöker bara vänta in ok ljus och aldrig använda blixt, då blir det en himla skillnad!

 2. Glömde skriva att mössan är så ursnygg! Tack för mönstertips!

 3. Tack snälla du!
  Och mössan är fortfarande precis lika underbart snygg som sist jag såg den! Jag har skrivit ut mönstret och försöker övertala mannen om att han ska ha en sån. Får ta och visa honom din bild så förstår han att han MÅSTE ha en! 🙂
  Ses kanske den 4 i Uppsala?

 4. Tack snälla rara, för utmärkelsen! 🙂

  Åh, vilken supersnygg mössa. Mönstret är ju perfekt till garnet (som är sååå fint).

  Klart katten vill ligga på det bästa = mjuka stickningar. Pi-sjalar är mäktiga mot slutet, tur att det inte är några aviga varv 🙂

 5. Jag stickade också till pappsen med Östersjön, min fick en kort halsduk/löskrage.

  Mössan blev supersnnygg!!

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)