okt 082011
 

Äntligen kan jag visa upp min uggletröja! Det här har varit ett evgihetsprojekt som har varit lite av en följetong här på bloggen. Jag blev alldeles kär när jag såg det här mönstret för första gången, och bestämde att det skulle bli min första handspunna tröja. Jag började spinna garnet i januari 2009, i en SAL på Ravelry. Jag spann snabbt två tredjedelar av garnet, men sen blev det liggande i över ett år innan jag gjorde färdigt det. Därefter tog det ytterligare nästan ett år innan jag började sticka. Nu är det ett par månader sen stickningen blev klar, och den har äntligen blivit fotograferad.

Jag är jättenöjd med den här. Det är min första tröja i handspunnet garn, och vilken känsla det är! Det blir garanterat fler. Det ska erkännas att tröjan blev lite i tightaste laget. Jag väger lite mer nu än jag gjorde när jag började sticka. Men bara jag tar tag i och går ner de där extra kilona så ordnar nog det till sig. Passar inte tröjan så får man ändra på kroppen 🙂

Mönster: Owls av Kate Davies
Garn: 3-trådig shetland. 510 gram och 640 meter. WPI: 8
Stickor: 5,5 mm

  13 kommentarer till “Äntligen”

 1. Vilken vacker tröja! Ugglorna är helt bedårande! Måste vara härligt att ta på sig en tröja där man inte bara stickat den utan också spunnit garnet. Så mallig jag skulle känt mig, det kanske du gör också?

 2. Äntligen!!! 🙂 väl värd att vänta på – den är jättefin! Har du redan planer på vad som ska bli nästa handspunna tröja?

 3. Snygg den är! Har funderingar på att sticka en själv, gillar mönstret skarpt.

 4. Den är jättesnygg och själva känslan av att ha spunnit så det blev bra till en hel tröja … Mmmm …
  En dag ska jag också spinna så jämnt att det kan bli mer än småpryttlar.

 5. Åh vilken vacker tröja. Så användbar. Och att du spunnit garnet måste vara en extra bonuskänsla.

 6. Så otroligt fin den är! Jag har länge längtat efter att göra en egen, kanske blir det här sparken i baken som jag behöver.

 7. Jättefin! Perfekt hösttröja!

 8. Jag skriver det här med. Den är fantastiskt snygg! 🙂

 9. Åh, så snygg! Och vilket arbete att spinna garnt till en hel tröja, vilket tålamod! Tror du inte att den töjer sig lite, ull brukar göra det. Men jag tycker att du passar fint i den!!!

 10. Det är kanske med ullprojekt som med fina viner, att de blir bättre om de får ligga till sig lite?

  Tröjan ser verkligen jättehärlig ut – och vilken könsla det måste vara att både ha spunnit garnet och stickat tröjan!

 11. Så fin den är, både färg och mönster!

 12. […] stickade också min första tröja i handspunnet garn. Vilken känsla. Tröjan blev lite i tigthaste laget, men å, vad jag älskar […]

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)