jun 052012
 

Ett evighetsprojekt är färdigt! Jag började spinna det här garnet för flera år sen, och har tagit fram det då och då under tiden. Nu har jag äntligen kommit i mål, och jag är omåttligt nöjd. Det är ett tunt spetsgarn, spunnet på en av mina favoritsländor, en Boshworth mini i morado. Fibrerna  köpte jag på min första syfestival, när jag precis hade börjat spinna, och jag betalade hutlöst mycket pengar för dem. Det är 50 % svart alpacka och 50 % silke. Resultatet blev ett fantastiskt fin grått garn som gnistrar som silver i solljuset. Jag lyckas in alls fånga den fantastiska lystern på bild.

 
50 % svart alpacka/50 % silke
2-trådigt
96 gram, 901 meter
WPI: ca 28
Spunnet på slända 
 

Nu återstår bara att hitta rätt mönster till garnet. Att det ska bli en spetssjal är givet, men vilken?

  6 kommentarer till “Silvergarn”

 1. 96 gram och 901 meter.
  Och du undrar varför vi tycker du spinner så tunt?

  FINT!

 2. Wow, jag säger bara wow.
  Det bästa med allt är att jag har liknande fibrer hemma….får spara dem tills jag blir lika duktig:-)

 3. Åhhh…! Så fint!
  Det garnet kräver verkligen den perfekta sjalen!

 4. Med detta garn kommer vilken sjal som helst att bli vacker!

 5. Fantastiskt fint! Jag har nyligen köpt min första slända och hoppas på att kunna spinna så där en dag! Men en sak förstår jag inte, när man spinner så mycket då får ju inte allt plats på sländan väl? Visst måste man skarva garnet några gånger, eller hur funkar det?

 6. wow! Går och funderar på om jag ska våga mig på att lära mig att spinna garn, och jag tycker ditt garn är riktigt magnifikt. Man blir ju sugen… Hoppas du hittar det perfekta mönstret.

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)