mar 032015
 
Det är ganska kallt på mitt jobb, och jag fryser ofta när jag sitter där vid min dator. För att råda bot på det har jag ofta en filt i knät. Just nu använder jag en 10-kronors fleece-filt från IKEA. Det var ett snabbt och billigt sätt att lösa problemet. Men det är ju knappast värdigt en stickare. Och ull ger ju en mycket behagligare värme än vad syntet gör. Så en stickad filt känns som ett bra alternativ.

 

150120_work_blanket_1 

Sen var det ju det där med att försöka använda garnlagret i första hand. Så jag började rota igenom mina garner. Eller, det är inte sant. Jag har alla mina garner inlagda i min stash på Ravelry, och det är väldigt mycket smidigare att titta där än att fysiskt gå igenom alla lådor. Och där hittade jag 5 hekto 3-trådig Järbo Gästrike, som jag indigofärgade i Färghäxans trädgård för några år sedan. De är jättefina, men i olika färg allihop, och jag har haft svårt för att hitta ett bra projekt för dem. Men en filt tror jag blir jättebra.

 

150120_work_blanket_2

Det blir en filt inspirerad av Jared Floods Tweed Baby Blanket. Jag har börjat, och tänker mig att använda de mellanblå färgerna i mitten av filten och sticka randigt med den ljusaste och mörkaste i kanten, och planen är att sticka så långt garnet räcker. Förhoppningsvis blir den stor nog.

  2 kommentarer till “Tänk om man skulle sticka en filt”

  1. Det ser ut att bli en väldigt mysig filt. Garnet är hur fint som helst!

  2. Klart att en stickkunnig person inte ska låta sig nöja med fleece. Din blir säker varm och skön. Fleeceplädar är mycket bra för katter. Konstigt nog tycker många katter om konstfiber. De (fleecefiltarna) tål ju också tvätt mycket bättre än ull, och torktumlig vädrar bort katthåret. Hemma hos oss är det mesta övertäckt med fleeceplädar pga katten. Inte särskilt vackert, men praktiskt.

    Tack för intressant läsning! Planerar att lära mig att spinna, nämligen. Min man som är från Ryssland kan spinna med en rysk slända. Hoppas att han vill lära mig, först måste jag dock få tag i en sådan. Helst ska den vara vacker. När jag ser dina vackra hemspunna alster, blir jag ännu mer intresserad.

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)