feb 272015
 
Det blir ingen islandströja. Jag är fortfarande lite lätt besatt av tanken, och hade sånär bestämt mig för att sticka Asta Sollilja. Men, förnuftet säger något annat.

 

150221_lopi_provlappar_1

 

  • Det närmar sig vår. Snön smälter och fåglarna kvittrar. Och när min islandströja väl är färdig är det antagligen för varmt att använda den. För lopi-garn är tjockt!
  • Jag får inte till stickfasheten och ett material jag gillar samtidigt. Då måste man räkna om. Och det här var ett projekt jag ville kunna göra utan att tänka för mycket.
  • Lopi-garnet finns inte i färger som passar mig, och jag har svårt att plocka ihop en färgkombination som jag gillar. Man kan ju alltid färga. Men då var det det där med en enkelt projekt att bara sätta sig ner och börja på, utan en massa förarbete och utan att behöva tänka.
  • Lopi-garn är inte särkilt mjukt. Islandsull är ganska grov ull. Jag älskar förvisso grov ull, men sorgligt nog blir jag mer och mer känslig mot ull, och även ganska mjuk ull kliar förskräckligt på mig numera. Jag tvivlar på att jag kan använda en islandströja utan att klia sönder mig, även om jag har en långärmad t-shirt under.
  • Och så var det det där med garnlager. Jag har inget lopigarn, så att sticka en islandströja skulle kräva garninköp. Och som sagt tidigare, så borde jag snarare försöka minska garnlagret, inte öka det. Sist jag räknade kom jag fram till att jag har 22 tröjmängder, plus en hel del uddanystan till mindre projekt. Och det är fantastiskt trevliga garner. Bara inte lämpliga till en islandströja. Så varför inte försöka sticka av dem?
 Sådär… nu har jag nog nästan lyckats övertala mig om att överge det här projektet. Nästan…