Villemo

 

Villemo är en triangulär scarf, stickad från sida till sida i rätstickning, med en enkel spetskant. Det är en väldigt grund triangel, vilket gör att den passar bra att använda som halsduk utan att bli knölig under jackan. Det är ett litet och snabbstickat projekt som passar utmärkt som present. Du behöver bara omkring 220 meter garn för att sticka Villemo, vilket gör projektet perfekt för att använda upp en härlig härva handspunnet garn eller varför inte ett nystan restgarner.

STORLEK
150 x 25 cm

Du kan sticka en större/mindre scarf genom att sticka fler/färre repetitioner av mönstret och/eller genom att använda ett tjockare/tunnare garn. Att ändra storleken på scarfen eller tjockleken på garnet påverkar hur mycket garn som går åt.

GARN
Du kan sticka den här scarfen i vilket garn du vill. Fiberinnehållet är inte viktigt, men det påverkar utseendet på scarfen. Att använda ett garn med lite elasticitet såsom silke eller alpacka ger en sjal med mer fall än vad exempelvis ett ullgarn ger.

Scarfen på bilden är stickad i ett handspunnet 2-trådigt garn av finull, med ca 275 m/100 g, WPI ca 11 -12.

För angiven storlek och stickfasthet går det åt ungefär 220 m garn.

STICKOR
Raka stickor eller rundstickor i storlek 5 mm, eller den storlek på stickor som ger dig ett stickat material som du tycker om.

ÖVRIGT MATERIAL
Stoppnål för att fästa trådar
Stickmarkör

STICKFASTHET
17 m/30 v = 10 cm i rätstickning efter att ha tvättat och spänt ut.

Stickfasthet är inte viktigt i det här mönstret, men en annan stickfasthet påverkar den färdiga storleken och garnåtgången. För en sjal med ett fint fall bör stickfastheten vara lösare än den rekommenderade stickfastheten för garnet.

Mönstret finns på engelska och svenska, och kostar $5.
Villemo på Ravelry.

 Inlägg av kl 09:44

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)