mar 112011
 

Häromdagen hade jag och Stickeri stickera stickeralla en härlig eftermiddag i mitt kök, slabbandes med garnfärgning. Som sagt är jag smittad av broderibacillen, och vi ägnade dagen åt att omvandla en kon tunt kamgarn till små härvor broderigarn i glada färger.

Det började med en stor bunt små vita härvor, som lades i blöt i vatten och en rejäl skvätt ättika.

Efter en stunds funderande på hur vi skulle hantera färgpulver i så små mängder som krävdes till våra små färgbad kom vi på att vi kunde blanda lösningar av respektive färg och mäta upp lösningar istället. Det var en bra idé. Det hela blev väldigt mycket lättare att ha och göra med, och det var lättare att vara exakt i blandningarna. Vi gjorde lösningar med 1 % färg.

Färgbaden blandade vi sedan till i glas som sedan kördes i micron till garnet hade absorberat all färg.

Resultatet blev en härligt färgsprakande samling. Allt blev inte som vi hade tänkt oss, men det mesta blev väldigt fint. Jag har svårt att slutat titta på garnerna. Jag blir alldeles lycklig. Och suget att plocka fram något att sy på är stort. Men med en tenta nästa vecka är det nog bäst att vänta med det…

  7 kommentarer till “Färgexplosion”

  1. Å så roligt ni måste ha haft – och vilka fantastiska färger ni fick till!

  2. Shitpommfritt! Ser ut som en proffsig garnaffär! Smart idé med glasen

  3. Vilken färgexplosion – sånt blir man lycklig av 🙂

  4. Oj vad ni han med! Då jag och Anja färgar försvinner raskt hela dagen! Vad fin den blå koftan här nere blev!

  5. Vilken härlig blogg du har. Jag gillar också att handarbeta men du är många gånger duktigare än mig. Har du gått någon utbildning/kurs inom textil eller är det en medfödd talang?

  6. Helt underbara färger. Blir också sugen nu.

  7. Läckert. Förstår precis hur glad du blir av dessa.

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)