mar 152011
 

Mitt nyfärgade broderigarn gör mig fortfarande lycklig. Jag har lindad upp det på bobbiner för att det ska vara lätthanterligt. De ligger nu i en skål (på en hylla utom räckhåll för katterna…) och ser ut om små godisbitar. Jag går förbi och tittar på dem lite då och då, med ett stort leende på läpparna.

Jag har också varit alldeles väldigt duktig och dokumenterat vad vi gjorde. Förhoppningsvis så ska det vara möjligt att upprepa färgerna om jag vill. Och jag är verkligen jättesugen på att färga mer nu.

Och så är jag väldigt sugen på att brodera. Förberedelser pågår. Jag har ritat upp mönstret jag ska sy på en plastficka och stuckit massa må hål med en nål längs linjerna. Sen duttar jag på med textilfärg. Meningen är att mönstrets konturer ska synas som små prickar. jag lyckades inte riktigt så bra som jag skulle önska. Det är lite för mycket färg på en del ställen och lite för lite på en del, men det ska nog ordna sig i alla fall.

  3 kommentarer till “Broderiförberedelser”

  1. Du är en verkligt ordentlig tös! Hoppas att du får till det – ser fram emot resultatet!

  2. Vad duktigt av er att färga garn, ser snyggt ut. Det där med prickarna kan du säkert brodera över så de stora inte syns, ska bli spännande att se broderiet växa fram!

  3. Hej!

    Jag har också provat med plastficka och hål. Som du säger så blir det lite ojämnt. Jag fick tipset att overheadplast är bra och man kan ta ett fint sandpapper och slipa på baksidan försiktigt så blir hålen jämnare och färgen kommer ut jämnare.

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)