aug 222011
 

Jag har ägnat mig åt att sortera lite i mitt garnlager, och kom då att tänka på de mål jag satt upp för det här året. Kanske kunde vara dags för en liten avstämning. Hur går det egentligen?

Mitt första mål var att prioritera skolan framför hanteverkandet. Det går väl sådär. Det är fortfarande roligare att sticka och spinna än att plugga, och pluggmotivationen är i botten. Så det brukar sluta med panikplugg när tentan närmar sig. Inte helt bra. Men nu är det ny termin och skärpning!

Mina nästa mål hänger lite ihop. Jag gick med i utmaningen 12in2011, som går ut på att sticka 12 projekt med garn ur garnlagret. Här ligger jag lite efter. 5 projekt är klara, och ett ska bara fotograferas också så är det färdigt. Julis projekt var en tröja och den saknar ärmarna än så länge. Men året är inte slut än och jag har gott hopp om att hinna ifatt.

Sen skulle jag också hålla min budget när det gäller hantverk och minska mitt garnlager. Hålla budget går åt skogen. Jag satte en ganska stram budget, fattig student som jag är, och jag är inte i närheten av att hålla den. Det är för kul med hantverksprylar. Och jag är rädd att det är så illa att det inte hjälper om jag skär ner till noll resten av året, jag kommer överskrida målet ändå. Men nu blir det inköpsförbud, hur illa jag än tycker om sådant. Det är endast tillåtet med småkompletteringar om det behövs för att göra färdigt något. Reparera det som repareas kan 😛

Garnlager

En liten del av garn- och fiberlagret
 

Ihop med städningen av garnlagret så gick jag också igen om hur mycket garn och ull jag faktiskt har, och hur det har förändrat sig sen årskiftet. Jo, jag är lite galen… Det var lite deprimerande faktiskt. Jag trodde nog att jag hade hållit igen lite bättre på inköpen och gjort av med mer än jag köpt. Men resultatet blev att jag har 14,5 kg och 53,9 km garn, varav 3,2 kg och 7,7 km är handspunnet. Jag har också 9,7 kg fibrer. Det är en ökning med 0,5 kg och 1,6 km garn, varav det handspunna står för 900 meter, men i princip ingen vikt. Fiberlagret har minskat med 0,3 kg. Ökning istället för minskning alltså. För att se det från den ljusa sidan så behöver jag i alla fall inte lida brist på trevligt garn och trevliga fibrer trots inköpsstopp. Jag har.. 🙂

Jag hade också målet att göra av med alla mina UFO:n, antingen gen om att repa upp eller att sticka klart. Det här målet har gått strålande. Kvar är ett par tvåändsstickade vantar som jag verken nänns repa upp eller orkar sticka klart just nu. Annars  är det klart! I alla fall på stickfronten. På spinnfronten finns det något kvar.

De sista målsättningarna jag hade var att hitta spinnlusten igen och att lära mig mer om vävning och sätta upp en ny väv i min vävstol. Spinnandet gick verkligen på sparlåga andra halvan av 2010, och även första halvan av 2011. Men de senaste månaderna har jag kommit igång, och jag är sugen på att spinna mest hela tiden. Lite mer tid tack. Så det målet tycker jag att jag har uppnått. På vävfronten är det sämre. Jag klippte ner min första väv strax innan jul. Den har jag vid närmare eftertanke inte visat upp här, men det ska jag ta och göra snart. Sedan dess har jag inte vävt något alls. Jag vet inte riktigt vad jag vill väva, och så är det ju lite omständligt att komma igång. Men jag tyckte det var roligt, så i höst kanske. Drömmer lite om att väva helt i handspunnet, men jag är nog för feg för att ha det som varp.

Lite blandat resultat alltså, men det mesta går sådär…

  7 kommentarer till “Det går sådär…”

 1. Ge upp och njut helt skamlöst! Jag har passerat 60 och samlat livsvisdom och garn i alla år och insett att:
  1. jag röker inte
  2. jag super inte (väldigt lite i alla fall)
  3. Jag har aldrig knarkat (och det lär vara dyrt)
  4. Jag blir glad och snäll av att hantverka.
  Alltså har jag råd att vältra mig i alpacka, kaschmir och silke, välja och vraka när andan faller på. Det är hälsofrämjande. Och min dotter går i mina fotspår, tveksamt hur det kommer att sluta men det är en annan historia.

 2. Oj, har du räknat ut hur mycket både i vikt och löpmeter du har garn!?! Jag försöker också minska mitt garnlager och jag måste säga att jag nog har köpt ganska lite garn/ull det senaste året. Men det är så klart att ibland sliter man med köpfingret på internetbutikerna 🙂 Vilket fint skåp du har. Jag är på jakt efter billiga förvaringsalternativ och än har jag inte hittat något (jag har begränsat med utrymme).

 3. Men du njuter för fullt av skapandet, och det är det viktigaste! Garn och ull är en ganska ofarlig last, så passa på och NJUT av dina 53,9 km: Ta fram dem. Gosa med dem. Dröm om alla fina saker de kan bli.

 4. Det här är nästan helt orelaterat men jag undrar var man kan köpa ull för spinning?

 5. Äh, vad katten, att spinna varp kan väl inte vara så svårt? Efter att ha umgåtts en del med spinnande väverskor är jag redo att prova på det själv snart. Ska bara spinna lite till först… (Läs MYCKET) Jag hejjar på dig!

 6. Imponerande sammanställning! Och som sagt-året är ju inte slut än. Det enda målet som känns lite viktigt är ju det studierelaterade, resten kan du nog leva med 🙂

 7. Du är inte ensam om att ha alldeles för mycket garn och ull och annat hantverksmaterial. Det är lite som ett gift det där… Men det är mycket bättre att köpa garn än att köpa godis eller dricka sprit på nation.
  🙂

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)