sep 182011
 

Min Green Gable är färdig. Jag var riktigt duktig när jag stickade den är tröjan. Jag stickade flera provlappar för att storleken skulle bli rätt, och jag tvättade och blockade dem. Enligt provlappen så töjde sig garnet ganska mycket, och tröjan har sett rätt liten ut när jag stickade. Men jag litade på provet och förväntade mig att den skulle växa i blockningen. Det gjorde den, men inte i närheten av så mycket som provlappen gjorde. Så den sitter rätt så tight. Särskilt ärmarna är en katastrof. Jag vet att jag borde repa upp dem och sticka om, men jag är så less på den här tröjan att jag inte vet om jag orkar. Risken är att den hamnar längst in i garderoben som ett dåligt samvete. Just nu känns det som om alla mina stickningar bara blir fel, hur noggrann jag än är. Jag tror jag ska övergå till att sticka saker som inte behöver passa… Bortsett från att stickfastheten gick åt skogen, så är jag inte heller jättenöjd med mönstret, och jag har ändrat det mesta. Framförallt så stämde inte måtten. Stickfasthet och antal maskor summerade inte upp till de angivna färdiga måtten. Skumt tycker jag. Det blev en hel del justerande.

Mönster: Green Gable
Garn: Cascade 220 Heathers, färg: garnet
Stickor: 4 mm

  9 kommentarer till “En tröja”

 1. Men det skall väl vara tight nu, eller? Inget att gråta över. Den är fin på bild iallafall! Färgen är hur härlig som helst.

 2. Så tråkigt när det blir så!
  Jag tycker tröjan ser fin ut på dig och det är en väldigt snygg färg!

 3. Jag vet nog ingen som är så noggrann som du och ändå blir det inte riktigt som du har tänkt dig….Fast jag tycker ju tröjan ser jättefin ut och jag undrar också om det där med att vara tight? det set inte tight ut på bilden .Färgen är som sagt underbar! Jag skulle inte lägga den längst in i garderoben.

 4. Tröjan ser jättefin ut, härlig färg! Gillar halsen, fin effekt! 🙂

 5. Tack så mycket för det fina garnet! (Nu är det bloggat om också…) 🙂

 6. En supersnygg tröja i en härlig färg. VArför inte ta och sticka ett par pulsvärmare i samma färg men ned volang eller spets som på oket eller i en avvikande färg- Skönt i vinter.

 7. Men vilken vacker färg! Och alldeles perfekt stickad – som vanligt när det gäller dig. Tråkigt att du inte gillar den. Låt den ligga ett tag så kanske det yppar sig ett tillfälle att ge bort en alldeles ovanligt vacker tröja till någon du tycker om, om du inte ändrar dig och plötsligt tycker den är fin!

 8. Åh gud vilken härlig tröjfärg. 🙂 Du passar jättebra i den också.

 9. […] att visa. Men har man inget nytt att visa, får man ta något gammalt och obloggat. Kommer ni ihåg min tröja, som jag var så missnöjd med? Den har nu fått en ordentlig resår nertill och ett par nya, lite […]

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)