sep 052011
 

Jag är lite sugen på att start ett nytt spinnprojekt. Mina evighetsprojekt på slända går sakta framåt, men jag vill sätta igång något på spinnrocken också. Och innan man börjar spinna på ett större projekt kan det ju vara bra att prova lite, så att man vet att resultatet blir vad man vill. Jag tycker det är väldigt bra att ha lite av sitt prov framför sig vid spinnrocken, så att man hela tiden kan jämföra. Det är så mycket lättare att spinna likadant genom ett större projekt då.

Det här är BFL/Kid Mohair. En mycket trevlig blandning, som är mjuk och härlig av BFL och har massa lyster och slitstyrka tack vare mohairen. En trevlig bekantskap. Tanken är att det skall bli vantar av det här. Spinner tunt, med korta drag och tvinnar tretrådigt. Mitt prov gav dock lite väl tunt garn, så jag ska gör ett nytt innan jag börjar spinna på allvar.

Nästa prov är jag däremot jättenöjd med precis som det är. Det är corriedale i en jättehärlig mörkbrun färg, som jag spunnit med långa drag och tvinnat tretrådigt. Jag ska möjligen gå upp ett halvnummer i stickstorlek jämfört med provlappen, annars är det perfekt. Tanken är att det ska bli en tröja. Bara att sätta igång.

Jag har också stickat färdigt min Green Gable-tröja. Innan blockning sitter den som ett korvskinn. Nu håller jag bara tummarna för att tröjan beter sig precis som provlappen gjorde, och växer ordentligt i blockningen. Jag brukar ju hävda att man ska lita på sina provlappar, men lite nervöst är det allt.

  3 kommentarer till “Provar”

  1. Så noga du är, imponerad!

    det kommer helt klart att bli mycket alpacka på bloggen framöver, nu har jag resurser:)

  2. Vilken fin blogg du har!
    Jag har funderat på att börja spinna själv, både av fårull men också av hundull (Golden Retriever). Har du något nybörjartips till mig? Jag vet ingenting. Vilken typ av slända jag skall ha? Var köper jag den? Vilken är bra för korta och vilken för långa fibrer????? Alla tips mottages alltså med stor tacksamhet

  3. Hej! Jag ser och beundrar dina garner. Jag har ett litet problem .Jag läste att du sticka/spunnitt i wensleydale ull. Min fråga är: Hur fick du tag i ullen? jag fick tag i jättefina lockar som genast blev vill ha MER Långa fina korkade lockar .Vet du var jag kan få tag i några hg?
    skulle bli så glad- mvh Karin Nilsson

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)