dec 262011
 

God fortsättning på julen! jag hoppas att ni, precis som jag, har haft en trevlig jul, och att det nu blir lite tid att ta det lugnt och sticka i mellandagarna. Jag har nu sjunkit ner i ett soffhörn och sitter bara och har det skönt efter en ganska hektisk period innan jul. Lite julklppsstickat blev det iår, men det ska jag berätta mer om än annan dag. Nu ville jag bara visa den fantastiska boken jag fick i julklapp.

Det är boken Haapsalu Rätt, en jättefin bok om estniska spetssjalar från Haapsalu. Boken är skriven på både estniska och engelska, och berättar om Haapsalu-sjalarnas historia och användning, och teknikerna för hur man stickar dem. Till skillnad från boken Haapsalu Sall, som också är en fantastisk bok, så innehåller den här även beskrivningar på sjalar, både kvadratiska och triangulära. Massor av fina bilder är det också. Det är inte utan att jag blir sugen på att plocka fram tunt garn och stickor, och börja på en riktigt skir spetssjal.

  4 kommentarer till “God fortsättning”

  1. Mmmmm! Vilken trevlig julklapp. Fortsätta läsa!

  2. Hittar inte tillbaka till din kommentar… När var den där spinnträffen du skrev om och vad behöver man för att gå på en sån?

    Och god fortsättning såklart! 🙂

  3. Den där hade jag gärna bläddrat i! Gott nytt år!

  4. Åhhh tack för tipset…den boken ska jag ”jaga rätt på”….ska gå en kurs i estnisk spetsstickning under våren. Tänkte ”tjuvträna litet” ;-))

    Gott Nytt År!

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)