apr 182012
 

Jag har sytt! Det hör inte till vanligheterna direkt. Ska jag vara helt ärlig så tycker jag inte att det är jätteroligt att sy. Men jag tycker om kläder som passar, och det kan man få om man syr själv. Att köpa dem däremot, är rätt besvärligt när man inte har en kropp som ser ut som standardstorlekarna. Egentligen är det ett tag sen jag sydde den här blusen, menjag har inte visat den här för av någon anledning är den totalt omöjlig att fotografera. Jag vet inte hur många gånger jag varit ute och försökt. Nu ger jag upp. Bilderna blir inte bättre än så här, så ni får nöja er med en inte helt skarp bild.

Mönstret har jag gjort utifrån en mönsterkonstruktionsbok, och det var inte alls så svårt som jag trodde det skulle vara. Den är verkligen inte perfekt, men det är ändå väldigt skönt att ha en blus som passar mina former. Det tog ett par försök i lakansväv att få till det, men nu har jag ett mönster jag är riktigt nöjd med. Och en blus som sitter riktigt bra. Jag har just börjat sy en till. Det vore ju synd att bara gör en, efter allt jobb jag lagt ner på mönstret.

  6 kommentarer till “Sytt”

 1. Snygg!
  Och en toppenmodell till dig, bra balans där.

 2. Wow så snygg! Du har lyckats bli duktig även om det inte är din favoritsysselsättning, men förstår att välsittande kläder är tillräcklig motivation.

 3. Wow – att tom göra mönstret själv! Grymt imponerad! Den är jättefin & tänk vad många fina blusar du kan göra nu, finns ju jättefina tyger som man garanterat aldrig ser i klädbutikerna.

 4. Jättesnygg! Och vilken fin frisyr du har!

 5. Jag gillar verkligen modellen. Den passar dig perfekt.

 6. Men vad snygg. Vad duktig du är !Perfekt att fixa ett mönster som man vet funkar . Även om jag tillhör ”mainstream” vad gäller kropp så är det alltid något som man skulle vilja ändra på i de mönster som finns . För korta ärmar, För korta ben , för urringat …….

  Fint tyg lite retrokänsla tror jag

  Ps. Kaninerna kan bara stå där och göra dig lite glad kanske Ds

  /Ylva

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)