mar 272012
 

Lite nytt garn fick verkligen fart på stickningen igen. Så mycket fart att sjalen redan är färdig. Den var riktigt härlig att sticka. Jag är väldigt svag för rätstickning, och trots att jag är symetrifanatiker så gillar jag asymmetrin i det här mönster. Och alldeles lagom komplicerat för en hjärna som inte riktigt orkar tänka när de tär dags för soffa och stickning. En riktig mysstickning med andra ord. Och jag tycker att resultatet blev bra. Jag borde möjligen ha gjort kanten lite lösare än vad jag gjorde. Det tog emot lite mycket där i blockningen.

Jag stickade min sjal lite mindre än vad som står i mönstret, för jag vill kunna använda den som halsduk också, och jag tycker att den blev ganska lagom stor. Möjligen att den växte lite mer i blockningen än vad jag hade räknat med.

Mönster: Color Affection av Veera Välimäki
Garn: Drops alpaca, färgerna 9020, 7139 och 4305
Stickor: 3,5 mm
 

Nu är jag dock tillbaka i situationen att jag inte har något att sticka, och inte riktigt vet vad jag vill börja på. Det är en mycket ovan situation. Jag borde komma på att jag vill börja på något med garn från lagret, men det är ju så mycket lättare att få inspiration med nytt garn…

  5 kommentarer till “Color affection”

 1. Amen va fin den blev och vad snabb du var ! Jättesnygg!

 2. Den sjalen är jag så sugen på. Din är jättefin!
  Du är jättefin i håret också 🙂

 3. Det där är en jättefin sjal. Verkar bli väldigt fin i alla färgställningar. Men det är inte därför jag skriver. Jag upptäckte, att du har en Majacraft Rose. Har du använt den mycket nu? Det skulle vara kul att höra vad du tycker om den. /Bibbi

 4. Jättesnygg – såg den på håll i måndags men hann inte klämma ordentligt. Vilka fina bilder också – kul att se! Man blir glad!

 5. Oj vilken fin sjal! Och en massa mer snyggt du har gjort, jättekul att se!!

  Hälsningar
  Anette (från kattforum träffen)

 Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)